Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Φωτοεπισημάνσεις Δεκεμβρίου 2009.

Φ Ω Τ Ο Ε Π Ι Σ Η Μ Α Ν Σ Ε Ι Σ
1 φωτογραφία = 1000 λέξεις
Από το Γιώργο Ι. Καζαντζή


Φωτογραφία Νο 1
Το Ιστορικό μνημείο της 4ης Νοεμβρίου με την παγκόσμια “αναγνώρισή” του!!!.

Είναι Ιστορικό γεγονός που δεν αμφισβητήθηκε μέχρι σήμερα, πως, “οι μεγάλοι ηγέτες αναδεικνύονται στους δύσκολους καιρούς και την Ιστορική αυτή αλήθεια, δεν θέλησε να την αφήσει να πάει χαμένη, η θυμόσοφη Δημοτική μας αρχή και τα κατάφερε μια χαρά, έστω και.. ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Ναι, είναι πανελλήνιο και παγκόσμιο Ιστορικό γεγονός, πως οι καιροί είναι δύσκολοι και αν θέλετε, φίλες και φίλοι και όχι μόνο, οι ηγέτες δοκιμάζονται, η καλλίτερα διακρίνονται, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας,, “οι καλοί οι Καπετάνιοι στις φουρτούνες φαίνονται ” πως θα τα καταφέρουν να σώσουν επιβάτες και πλήρωμα όσο ποιο ανώδυνα μπορεί και με τις λιγότερες και ελαφρότερες συνέπειες που δημιουργεί μια φοβερή φουρτούνα, όπως η σημερινή υπάρχουσα οικονομική φουρτούνα, ή αν την προτιμάτε, ως παγκόσμια κρίση, μέσα στην οποία συνυπάρχει και η χώρα μας.
Οι δικοί μας καπετάνιοι του Δήμου, ή, ηγέτες μας, προφανώς, δεν αντιλήφθηκαν , η, δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν το μέγεθός και τις συνέπειες μιας τεράστιας οφθαλμοφανούς, οικονομικής φουρτούνας που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της, την αγνόησαν , παρά τις επισημάνσεις της, από την αντιπολίτευση, με συνέπεια να πάρουν, με την απόφασή της 30ης Οκτωβρίου 2009, την αύξηση των Δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 7,5% και να εξασφαλίσουν μια ακόμα παγκόσμια πρωτιά του Δήμου μας, έστω και της “ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ” αναγνώρισης, αρκεί που λέγεται ΠΡΩΤΙΑ..
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε, πως, είναι δυνατόν μια Δημοτική αρχή, σε μια περίοδο φοβερής και επικίνδυνης οικονομικής κρίσεις να τολμά να επιβάλει το μεγαλύτερο, στην Ιστορία του Δήμου, ποσοστό αύξησης των Δημοτικών τελών καθαριότητος και φωτισμού, όταν η Πολιτεία προβαίνει:
1-*. Στη μείωση του μισθού, ορισμένων κατηγοριών μισθωτών.
2.-*.Στη μηδενική αύξηση (καμία αύξηση), ορισμένων άλλων κατηγοριών μισθωτών.
3-*. Στη μηδαμινή αύξηση (1με 2%), στους χαμηλόμισθους.
4-*. Ψίχουλα στους αδύνατους για να μπορέσουν, έστω, να “επιβιώσουν” και μόνο και
5-*.Η Πολιτεία προβαίνει στις περικοπές των κάθε “είδους” δαπανών του Δημοσίου..
Και απορούμε, αν, σε μια τέτοια εγκληματική απόφαση, βρεθεί κάποιος κρατικός λειτουργός-Περιφερειάρχης ή υπάλληλος που τον αντικαθιστά-, να βάλει την υπογραφή της έγκρισής της.
Οι όποιες εισηγήσεις και δικαιολογήσεις, για να στηρίξουν την επιβολή του 7,5%, είναι “έπεα πτερόεντα (κατά την Ομηρική έκφραση)”, δηλαδή, λόγια του αέρα, ή κοινώς, “τερτίπια”, για να στηρίξουν τα… αστήρικτα.
Ευελπιστούμε, πως, η Δημοτική μας αρχή θα αντιληφθεί το αρνητικό μέγεθος της απόφασής της αυτής και θα την ακυρώσει, αντικαθιστώντας την με μια νέα, με τη συμβολική αύξηση της τάξης του 1% με 2%, προλαμβάνοντας έτσι, όπως πιστεύουμε εμείς., την ακύρωσή της από την Περιφέρεια.-
Με την διορθωτική αυτή απόφασή της, όχι μόνο θα ικανοποιηθούν οι συμπολίτες μας και κυρίως οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, αλλά και θα συμβάλουν στην προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου μας, για τον περιορισμό των, όποιων, πρόσθετων επιβαρυντικών αιτιών που τις δημιουργούν .
Εμείς, θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της δράσης σας, στο θέμα αυτό, προκειμένου να επανέλθουμε με ιδιαίτερο σχόλιό μας. ΟΨΟΜΕΘΑ.

Φωτογραφίες Νο 2.
Κεντρική Πλατεία.
“Δεν μπορεί να γίνει”… Οι λέξεις αυτές, χρησιμοποιούνται, κυρίως, από αυτούς που είναι άσχετοι με το αντικείμενο, ή, γενικότερα, έχουν πρόβλημα με τη δουλειά, η και ακόμα, όταν δεν τους ενδιαφέρει και με διάφορες αιτιάσεις αποφεύγουν, έστω και κάποια προσπάθεια ανεπιτυχή, για το θεαθήναι, ή, αν θέλετε, για τα μάτια του κόσμου που είναι στραμμένα στις αθλιότητες της πλατείας μας, στη βιτρίνα της πόλης, θα λέγαμε εμείς.
Επιτέλους, το αίσχος της κεντρικής μας πλατείας, έστω και ένα μέρος αυτής, τακτοποιήθηκε και συγχαίρουμε γι΄αυτό τη δημοτική μας αρχή και ιδιαίτερα τον κ, Δήμαρχο, που όχι μόνο επόπτευε, αλλά και δούλευε συγχρόνως, όμως, κ. Δήμαρχε, έπρεπε να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια για να δείτε την αισχρά θέα στις κολώνες για να μελετήσετε και να επιχειρήσετε να τις καθαρίσετε;;
“Και όμως”, είπε ο Γαλιλαίος και δικαιώθηκε. Εμείς , κ.κ. της Δημοτικής μας αρχής, πότε θα πούμε το δικό μας “και όμως” μπορούμε να ευπρεπίσουμε τα υπάρχοντα μνημεία, των αγωνιστών και ευεργετών και όλες τις άλλες αθλιότητες που συσσωρεύτηκαν στην καρδιά της πόλης μας και κοντεύουν να την πνίξουν .
Τα μαρμάρινα μνημεία, κ. Δήμαρχε, δεν βάφονται με λαδομπογιές ή με πλαστικά χρώματα, κάθε παραμονή των Εθνικών επετείων, αλλά, καθαρίζονται και αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, τότε αντικαθίστανται με το οποιοδήποτε κόστος.
Ευελπιστούμε, πως, έν όψη και των Δημοτικών εκλογών ,κάτι το καινούργιο και αξιοθέατο θα έχει να παρουσιάσει ο Δήμος μας , για το καλωσόρισμα της ένταξης, όλων των Δήμων της Εορδαίας μας, στον ενιαίο και μεγάλο Δήμο Πτολεμαϊδας.

Φωτογραφίες Νο 3και 4.
Πεζόδρομος Παύλου Μελά (με ένα σπάρο δυο τρυγόνια).

Φώτο Νο 3. Το εικονιζόμενο μηχανάκι-μοντέλο, εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται αλυσοδεμένο μπροστά στο Δημοτικό ραδιόφωνο και δεν τολμάει κανείς να παρέμβει για την απομάκρυνσή του. Το γεγονός της προστασίας του μας οδηγεί σε δύο σκέψεις, η, οι αρμόδιοι του Δήμου εθελοτυφλούν, γι δικούς τους λόγους, ή πρόκειται για το νέο πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο μοντελάκι , που, όπως διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, ο πρωτοπόρος Δήμος μας πρόκειται να λανσάρει, προσεχώς, στο διεθνές εμπόριο. Ότι, όμως και να συμβαίνει, καλά θα κάνει να το απομακρύνει, όχι μόνο για να καθαρίσει ο τόπος, αλλά και για να προστατεύσει την. .εφεύρεσή του, που οι κατάσκοποι καραδοκούν για την υποκλοπή της πατέντας για να την κατοχυρώσουν ως δική τους ευρεσιτεχνία και άντε να τρέχεις σε.. δικαστήρια;;;.










Φώτο Νο 4 Ο στύλος, που, μόλις ακουμπάει ο συμπολίτης, γέρνει και ο κίνδυνος να πέσει είναι υπαρκτός και επικίνδυνος.
Πιστεύουμε στην καλή διάθεση των αρμοδίων του Δήμου να διαθέσουν 2-3 βίδούλες και 5 λεπτά για να τον καταστήσουν ακίνδυνο στη, βασική του θέση.

 Φωτογραφία Νο 5
Στην κεντρική είσοδο τού Ναού της Αγίας Τριάδος (για τη ΔΕΗ.).


Το σενάριο είναι στημένο, αλλά δεν είναι δύσκολο να γίνει και πραγματικό από έναν αφηρημένο και βιαστικό διαβάτη και πολύ περισσότερο, από μία μαθήτρια, η, ένα μαθητή, από τις εκατοντάδες που πηγαινοέρχονται στα παραπλήσια σχολεία τους, η και ακόμα και από τους επισκέπτες του Δήμου μας.. Το καλυπτόμενο σημείο του συρματόσχοινου είναι ημίμετρο, αλλά, έχει και αυτό τις αδυναμίες του, “το θεραπεύειν (αν θεραπεύεται) χαλαιπώτερον εστί του προλαμβάνειν”, έλεγαν οι πρόγονοί μας, κάτι θα διαπίστωσαν και αυτοί στην πορεία της ζωής τους.
Ευελπιστούμε, στην άμεση παρέμβαση της Δημοτικής μας αρχής, πριν συμβεί, το, όποιο, κακό.
Δημοσιεύτηκε στον Πτολεμαίο, στο φύλλο 3523 / 4-12-2009, σελίδα 12, ημέρα Παρασκευή.
Δημοσιεύτηκε στον Εορδαϊκό Παλμό, στο φύλλο 1196 / 9-12-2009, σελίδα 16, ημέρα Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου