Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Το φώτο-σχόλιό μας, η " ΜΑΝΑ, ΣΚΥΛΑ", 6-10-2003

Τ Ο Φ Ω Τ Ο – Σ Χ Ο Λ Ι Ο Μ Α Σ
Γράφει ο Γιώργος Ι. Καζαντζής
Η ΣΚΥΛΑ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡAΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ

Δύο, περίπου, ώρες χρειάστηκαν, για την εικονιζόμενη, στοργική, ναι, στοργική “ΜΑΝΑ” για να μεταφέρει τα σπλάχνα της στη νέα τους κατοικία, ώστε, να βρίσκονται κοντά στο κέντρο και δίπλα στο χώρο αναζήτησης της τροφής για την επιβίωσή τους!!!!
Ναι, φίλες και φίλοι, μας συγκίνηση ιδιαίτερα η προσοχή και ο τρόπος με τον οποίο μετέφερε την πολύτεκνη οικογένειά της, τα 7 της μωράκια, η “ σκύλα μάνα,” από το μαιευτήριο του τοκετού της, κάπου στα νεκροταφεία και που ξεπερνά τα 800 μέτρα!!
Όταν πλησιάσαμε τη νέα τους κατοικία αισθανθήκαμε δέος, αλλά γιατί όχι και φόβο, από την υπερασπιστική στάση της μάνας Σκύλας που ήταν έτοιμη να μας επιτεθεί, από το μητρικό ένστικτο, μήπως και της πάρουμε, η και πειράξουμε τα παιδιά της.
Η όλη σκηνή, φίλες και φίλοι αναγνώστες και όχι μόνο, έφερε στη μνήμη μας τις, ευτυχώς, πολύ ελάχιστες αυτές “μάνες”, των ημερών μας, που πετούν τα σπλάχνα τους στους δρόμους, στους κάδους των απορριμμάτων, όπως τα σκουπίδια, ή και τα πουλούν, όπως, οι έμποροι της αγοράς τα ζαρζαβατικά τους...
Για φαντασθείτε, αγαπητοί αναγνώστες, αυτές τις “ λογικές μάνες” που κυοφορούν, ύστερα από παραγγελία, για να παραδώσουν τα παιδιά τους, τα σπλάχνα τους, έναντι του όποιου τιμήματος, στους δολοφόνους έμπορους για να τα τεμαχίσουν και να μοσχοπωλήσουν τα διάφορα όργανά τους, όπως οι σφάχτες των μοσχαριών το κρέας τους!!
Είναι πρόσφατη η περίπτωση του ασυνείδητου εκείνου πατέρα, που ξυλοκόπησε, το, μόλις 40 ημερών, παιδί του μέχρι θανάτου με το αιτιολογικό ότι, τον ενοχλούσε η υπέροχη αυτή μελωδία του κλάματος ενός αγγελουδιού.
Ποια πρέπει να αποκαλείται, ή ποια είναι η πραγματική μάνα που υμνολογήθηκε και υμνολογείται τόσο πολύ από το “λογικό ων “ που λέγεται άνθρωπος; Η ανθρώπινη “ μάνα ”, η, η "σκύλα μάνα”;
Το παράδειγμα της σκύλας μάνας ας μιμηθούν οι ,ελάχιστες, ανθρώπινες “μάνες”, ώστε, να εκλείψουν φαινόμενα, σαν αυτά που αναφέραμε παραπάνω και στιγματίζουν ολόκληρο το ανθρώπινο γένος…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ:
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Αριθμός φύλλου 1924 / 30 Ιουλίου 2003, σελίδα 10, ημέρα Τετάρτη.
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ Αριθμός φύλλου 866 / 6 Αυγούστου 2003, σελίδα 7, ημέρα Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου