Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αγριο έγκλημα στα κοιμητήρια Πτολεμαϊδος. Γεγονότα-31 Μαϊου 2009-.

ΆΓΡΙΟ ΈΓΚΛΗΜΆ ΜΈΣΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΆ ΚΟΙΜΗΤΉΡΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.
Ο  στυγερός δολοφόνος έκοψε, με αλυσιδωτό πριόνι, στα δύο το εικοσάχρονο θύμα του.

Από την Ιατρογεωπονική εξέταση του θύματος και την κατάθεση μαρτύρων που συνέπεσε να δουν το θύμα, προέκυψε, πως, το άγριο έγκλημα διεπράχθη μετά 3η με 4η πρωινή της 31ης Μαΐου 2009.
Το θύμα δέχτηκε τα βάναυσα θανατηφόρα δόντια του πριονιού, του φονιά, στο κορμί του και υπέκυψε χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, αλλά και να ακουστούν οι νοερές εκκλήσεις του για βοήθεια, από τους περίοικους, λόγω του σκότους και του αιώνιου ύπνου τους.
Ο δολοφόνος δε σεβάστηκε ούτε την ιερότητα του χώρου, ούτε και την ησυχία των δικών του ανθρώπων που, προφανώς, βρίσκονται εν Κυρίω στον ίδιο κοιτώνα.

Το δέντρο που τεμάχισε ο δολοφόνος από τα Κοιμητήρια Πτολεμαΐδας.


















Από ότι εικάζεται, ο φονιάς, αφού έκοψε το τεράστιο και πανέμορφο εικονιζόμενο δέντρο εντός των κοιμητηρίων και σίγουρα με τη βοήθεια κάποιου ανυψωτικού μηχανήματος, γιατί η πτώση του δεν δημιούργησε ζημίες στους γύρω τάφους και γενικότερα δεν άφησε σημεία από τη βαριά και βίαια πτώση του.
Όμως, το βάρος και ο όγκος του δεν υπολογίστηκαν σωστά και συνάντησαν χρονοβόρα προβλήματα μεταφοράς και εξαφάνισης του, ώστε, τους πρόλαβε  το φως της ημέρας και έσπευσαν να εξαφανιστούν, χωρίς να υπολογίσουν την πληθώρα των αποτυπωμάτων τους δια τα... περαιτέρω..
Είναι άγνωστα τα αίτια που όπλισαν το, ή, τα χέρια των δολοφόνων, αλλά, όποια και να ήταν δεν δικαιολογούν μια τέτοια δολοφονία σε ένα δέντρο που μας παρέχει δωρεάν την πραμάτεια του, το οξυγόνο της ζωής, που τόση ανάγκη το έχουμε όλοι μας.

Για φαντασθείτε, φίλες και φίλοι συμπολίτες, τι θα γινόταν αν καθένας μας έπαιρνε ένα τσεκούρι, ή ένα πριόνι και άρχιζε να κόβει τα δέντρα που, κατά το αρρωστημένο μυαλό μας, δεν μας αρέσουν, ή αν η παρουσία τους μας ενοχλεί, ή, μας εμποδίζουν σε κάποια στιγμή της δουλειάς μας, η, δεν μας αρέσει ο τύπος τους, ή και ακόμα τα κλαδιά τους μας δημιουργούν προβλήματα στη βεράντα μας, η, στην πρόσοψη του μαγαζιού μας!! Πιστεύουμε, πως, για όλες αυτές τις περιπτώσεις και πιθανόν και για άλλες, υπάρχει λύση και μάλιστα ανώδυνη…
Ας θυμηθούμε το σλόγκαν της ζωής, που στην εποχή μας είναι ακόμα ποιο έντονο, που λέει  “φύτεψε και συ ένα δέντρο μπορείς”, μη το μετατρέψουμε εμείς σε “κόψε και συ ένα δέντρο, μπορείς και.. μάλιστα δε θα τιμωρηθείς” !!
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, φίλες και φίλοι, πως, το κάθε δέντρο είναι μια εστία που εκπέμπει ενέργεια ζωής και συγκρατεί το χρόνο, αν πληροφορηθήκαμε σωστά, περίπου, ένα τόνο αιωρούμενα σωματίδια που θα επισκέπτονταν την κουζίνα μας, το σαλόνι μας και κυρίως, τα πνευμόνια μας με όλες τις φοβερές συνέπειες για τη ζωή μας.
Η συγκατοίκηση μας, με τα δέντρα, είναι αναγκαία και επωφελής για μας, είναι οι ποιο καλοί μας φίλοι, είναι η ίδια μας η ζωή, γ΄αυτό, ας φροντίσουμε να έχουμε δίπλα μας, όσα περισσότερα μπορούμε..
Η Δημοτική μας αρχή και όχι μόνο, θα πρέπει να συμπληρώσει όλα τα υπάρχοντα κενά, που ακούσια ή εκούσια δημιουργήθηκαν μέσα στην πόλη, αλλά και να δημιουργήσει προστατευτικές ζώνες, περιφερικά της πόλης και να καταστήσει σαφές, πως, παρόμοιες ή συντεχνιακές περιπτώσεις θα τιμωρούνται παραδειγματικά και χωρίς διακρίσεις.
Δεν είναι δύσκολο, φίλες και φίλοι συμπολίτες, να υιοθετήσουμε το δέντρο που βρίσκεται μπροστά στο πεζοδρόμιο του σπιτιού μας ή του μαγαζιού μας και αν νομίζετε, κ. Δήμαρχε, ας  υιοθετήσει και ο Δήμος μας, κανένα βραβείο.
Είναι υποχρέωσή μας, φίλες και φίλοι αναγνώστες και όχι μόνο, να ενημερώνουμε τη Δημοτική μας αρχή για ότι συμβαίνει γύρω μας και ας ζητάμε τη συνδρομή της εκεί που χρειάζεται.
Τέλος, ελπίζουμε πως, τόσο, η Δημοτική μας αρχή, όσο και  η Αστυνομία και η Αγρονομία, θα ανακαλύψουν τους, άγνωστους γνωστούς μας, δολοφόνους, Ναι, τους δολοφόνος του δέντρου των κοιμητηρίων και θα τους επιβάλουν την προβλεπόμενη ποινή, άνευ ελαφρυντικών ,που προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές.

Πτολεμαΐδα 31-5-2009
Γιώργος I. Καζαντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου