Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Νο 45 / 10-11-2010

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ
ΚΑI ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ.
Γράφει ο Γιώργος Ι. Καζαντζής.
Giorgoskaza.blogspot.com.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 32 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΙΙΟΔΟΣΑΚΗ.

‘Όπως έγινε γνωστό από το ‘Ίδρυμα Μποδοσάκη” στο χώρο Πτολεμαΐδος - Κοζάνης πρόκειται να ανεγερθεί Νοσοκομείο  224 κλινών για  τις ανάγκες τής περιοχής μας.
Για την επιλογή τής τοποθεσίας όπου θα ανεγερθεί το Νοσοκομείο επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή την πόλη μας ό αρχιτέκτων τού Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ξανθόπουλος για νά διαμορφώσει τη δική του προσωπική  γνώμη.
Στη σύσκεψη πού έγινε στο Δημαρχιακό μας κατάστημα, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ., Πέτρου Τόττη , έλαβαν μέρος, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ., Γεώργιος  Καζαντζής, ο πρόεδρος τού Εμπορικού συλλόγου κ., Στέργιος. Βαβούρας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ., Θεόδωρος Ασαλουμίδης, ό Νομαρχιακός σύμβουλος κ., Βασίλειος Ζεϊμπέκης, ό Νομίατρος κ., Δερδεβέσης και ο Ιατρός κ., Βασίλειος Βύζας και συνεζητήθη το θέμα, σε όλη του την έκταση, αναπτύξαντες, άπαντε οι παρευρεθέντες, τις απόψεις τους και τους ιδιαίτερους λόγους που το Νοσοκομείο επιβάλλεται να γίνει στην ΙΙτολεμαϊδα.
Ο κ. ΞανΘόπουλος. άκουσε με προσοχή τους όμιλητας, ανέφερε και ο ίδιος ποιες προϋποθέσεις, περίπου, πρέπει να πληροί η τοποθεσία. του χώρου που πρόκειται να αναγερθεί το νοσοκομείο και στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφτηκαν τις τοποθεσίες που υποδείχθηκαν από τη Δημοτική μας αρχή.
‘Εν τω μεταξύ, τόσον ο Δήμαρχος κ., Πέτρος Τόττης, όσον και ο Πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ., Ασαλουμίδης Θεόδωρος, απέστειλαν προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς τηλεγραφήματα ζητούντες όπως, τελικά  για την ανέγερση τού Νοσοκομείου επιλέγει η πόλης της Πτολεμαΐδος, συνηγορούντων, προς τούτο, πλείστοι όσοι λόγοι.
Για τον ίδιο σκοπό αύριο κατέρχεται στην Αθήνα επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Δήμαρχο, η οποία θα επισκεφθεί τους αρμόδιους  Κυβερνητικούς παράγοντας προς τους οποίους θα αναπτύξει και προφορικά τους λόγους που συνηγορούν για την ίδρυση του Νοσοκομείου στην πόλη μας.
Δημοσιεύτηκε στην Επαρχιακή φωνή την 19η Αυγούστου 1979, από τον γράφοντα, Γιώργο Καζαντζή

Στη φώτο μας η μακέτα του υπό κατασκευή "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ" Νοσοκομείου στην Πτολεμαϊδα.


















Σημείωση σύνταξης.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, ζητάμε συγνώμη για την αλλαγή του στιλ του δημοσιεύματός μας , “Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι”, που προέκυψε λόγο εκλογών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στον  ΕΟΡΔΑΪΚΟ ΠΑΛΜΟ. στο φύλλο 1244 / 10 Νοεμβρίου 2010, σελίδα 27, ημέρα Τετάρτη.

Νο 45 / 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου