Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Φωτοεπισημάνσεις Νο 4. Δημοσιεύτηκε 9 Οκτωβρίου 2010 στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ.

Φ Ω Τ Ο Ε Π Ι Σ Η Μ Α Ν Σ Ε Ι Σ
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ = 1000 ΛΕΞΕΙΣ

Από το Γιώργο Ι. Καζαντζή.

Φωτογραφίες Νο 1,2,3,4.
Κεντρική πλατεία:






















Φώτο Νο 1. Η παρατήρηση μας, για την κατεύθυνση της προτομής του Εθνικού Ευεργέτη, Αλέξανδρου Υψηλάντη, βρήκε ανταπόκριση, από τη Δημοτική μας αρχή, κατά το ήμισυ της, δεδομένου ότι, η μεν προτομή εστράφη προς το χώρο των τελετών, η δε  ονομασία του, παραμένει στην ίδια θέση και όπως λέμε εμείς οι Πόντιοι, “εμέν τερεί και εσέν ελέπ” , που σημαίνει, εμένα κοιτάζει και εσένα βλέπει.
Ελπίζουμε, πως, θα το λάβει υπόψη της η Δημοτική μας αρχή και θα το τακτοποιήσει μέχρι τη γιορτή των Ελευθερίων της πόλης μας !!
 


























Φώτο Νο 2. Το φαινόμενο είναι απαράδεκτο και είναι ο ποιο επιεικής  χαρακτηρισμός μας, δεδομένου, ότι, ενημερώθηκε η Δημοτική μας από τα δημοσιεύματά μας, αλλά και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος την 19η Μαΐου 2010, κατά την τέλεση της τελετής της γενοκτονίας των Ποντίων, όπου και.. εξεπλάγη τη στιγμή εκείνη, όμως… μηδέν (0) εις το πηλίκων, όπως λεν και οι μαθηματικοί μας. 
 



 Φώτο Νο 3 και 4. Η κατάσταση αυτή παραμένει, εδώ και 6 χρόνια, ήταν τόσο δύσκολο και οικονομικά αδύνατον να τοποθετηθούν τρία δέντρα και σε τελευταία ανάλυση, καλύψτε τις αδυναμίες σας, καλύψτε τους  επικίνδυνους λάκκους με πλακάκια, όπως κάνατε και σε αρκετές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ή και ακόμα μετατρέψτε τους σε παρτεράκια και καλύψτε τους με λίγο πράσινο χορταράκι, αφού τα λουλουδάκια λείπουν από τα δικά σας.. λεξικά. Όσο για κάποια, “Ανθοκομική έκθεση” που κληρονομήσατε από τους προκατόχους σας και τη συνεχίζετε ανελλιπώς, κάθε χρόνο, χωρίς όμως να συλλάβετε το νόημα της καθιέρωσής της που δεν είναι το μπλα ,μπλα και για το θεαθήναι, αλλά, η συνήθεια, του Δήμου και του λαού μας , για την  χρήση των λουλουδιών και του πρασίνου, τόσο, για την ομορφιά και το στόλισμα των ακάλυπτων χώρων μας και άλλο τόσο, για την
  υγεία μας.

Φωτογραφία Νο 5.
Οδός Βασιλίσσης Σοφίας, από Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι Πόντου:

















 Τέσσερα κενοτάφια δέντρων στη σειρά και άλλοι τρία από την αριστερή πλευρά της, αλλά και πολλά άλλα σε διάφορους άλλους κεντρικούς δρόμους, περιμένουν, εδώ και 5-6 χρόνια, κάποιο ίχνος ενδιαφέροντος, από τους, καθ΄ όλα, αρμόδιους δημοτικούς μας άρχοντες, να τοποθετήσουν ένα, κάποιο, δεντράκι στη μνήμη αυτού του αδικοχαμένου, από τα οξέα, τα αλυσιδοπρίονα, τις τσεκουριές, που, τα βάρβαρα χέρια, ευτυχώς ολίγων, μηδενιστών, τα … δολοφόνησαν. 
Είναι καλές οι ημερίδες και η κάθε είδους εκδηλώσεις για το περιβάλλον, κ. Δήμαρχε, όταν το ενστερνιζόμαστε και ενεργούμε    
θετικά και με πράξεις για την προστασία και την βελτίωσή του και όχι ως ευκαιρία κενών …λόγων σκοπιμότητας, η, όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας, με “ έπεα πτερόεντα ”.
1500 παιδιά, κ. Δήμαρχε, από ένα δέντρο = 1500 δέντρα. 1500 υιοθετήσεις με την πινακίδα με το ονοματάκι  του παιδιού = 1300 δέντρα, το λιγότερο για 5-6 χρόνια, που σημαίνει,   ένα ή και δύο πανέμορφα και γεμάτα ζωή αλσύλλια κάθε χρόνο και δόξα τω Θεώ, η πόλης μας διαθέτει τους ανάλογους χώρους .!!!
Φωτογραφία Νο 6.
Πεζοδρόμιο οδού Τραπεζούντας (Λίγο πιο πάνω από την Αστυνομία).















Είναι το 3ο δημοσίευμά μας για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, του αριστερού πεζοδρομίου, της οδού Τραπεζούντας και δεν είναι μόνο το εικονιζόμενο, στο δρόμο αυτό, αλλά, όλο το πεζοδρόμιο είναι γεμάτο λακκούβες και όχι μόνο.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το πεζοδρόμιο Κομνηνών, αλλά και πολλών άλλων δρόμων της πόλης μας.
Η εμφάνιση μιας πόλης είναι ο καθρέπτης του ενδιαφέροντος και της δράσης της δημοτικής του αρχής και όλων μας, θα λέγαμε, που ζούμε και βιώνουμε σε αυτόν τον ευλογημένο χώρο.

Φωτογραφίες Νο 7 και 8.
Δημοτικό πάρκιν εμπορικού πολύκεντρου.


















Η γενική ακαταστασία και τα προβλήματα του κτιρίου του εμπορικού κέντρου της πόλης είναι πασίγνωστα στο λαό της πόλης μας, γιατί τα βλέπει καθημερινά και τα βιώνει και ιδιαίτερα τις βρόχινες μέρες, όμως, ιδιαίτερα τα αισθάνονται οι περί αυτού καταστηματάρχες, κατά διαστήματα, όταν, οι ενοικιαστές, του πάρκιν, αδειάζουν το εσωτερικό του φρεάτιο.
Φώτο Νο 7.  Το εικονιζόμενο φρεάτιο γεμίζει από νερά και κάθε άλλου είδους ακαθαρσίες που με την μακροχρόνια παραμονή τους δημιουργούν, μια κάποια, δυσοσμία.

 



















Φώτο Νο 8.  Η εκκένωσή του πραγματοποιείται με αντλία και το περιεχόμενό του, μέσου του εικονιζόμενου σωλήνα, καταλήγει στον κεντρικότατο δρόμου, Βασ. Κωνσταντίνου, όπου, μαγαζάτορες της περιοχής, θαμώνες των καφετεριών, πελάτες και  διερχόμενοι “απολαμβάνουν” τις όποιες εκπεμπόμενες δυσάρεστες ευωδιές του.
 Έχει υποχρέωση ο Δήμος, ως ιδιοκτήτης, να βρει κάποια λύση- και υπάρχουν πολλές-, να διευθετήσει όχι μόνο αυτήν την περίπτωση, αλλά και άλλες ατέλειες του που υπάρχουν, για να πάρει επιτέλους και κανένα ενοίκιο, μπας και κάνει και κανένα επικίνδυνο …πεζοδρόμιο.-
         
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ, στο φύλλο  9  Οκτωβρίου 2010, σελίδα, ημέρα Σάββατο.

Νο 4 / 2010, φωτοεπισημάνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου