Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέι. Νο 50 / 15-12-2010.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ
ΚΑI ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ.
Γράφει ο Γιώργος Ι. Καζαντζής.
Giorgoskaza.blogspot.com.

 Τα δύο προσεχή δημοσιεύματά μας, τα αφιερώνουμε στη νεοεκλεγείσα Δημοτική αρχή της Δημάρχου  κ. , Βίκυς Βρυζίδου-Μόσχου, με τη βεβαιότητα αναβίωσης του θεσμού της βράβευσης, των ακάλυπτων χώρων και μπαλκονιών, συνδυάζοντάς τον, κατά την ταπεινή μας άποψη, με την περίοδο της “Ανθοκομικής έκθεσης” με την προσθήκη, να λάβουν μέρος, και οι εκθέτες και γιατί όχι και η Δημοτική μας αρχή, σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου μας.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 24 ΧΡΟΝΙΑ (1987-2010), Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ.

Φ Ω Τ Ο Ε Π Ι Σ Η Μ Α Ν Σ Ε Ι Σ
Στην προσπάθεια της να δημιουργήσει ΑΜΙΛΛΑ, μεταξύ των κατοίκων της πόλης, η εφημερίδα μας με χαρά δημοσιεύει σήμερα τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό του Δήμου μας για τον καλύτερο ακάλυπτο χώρο.
 ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

 Φώτο Νο 1 και 2. Το Πρφώτο βραβείο, δίδεται στον Παππού, Γρηγοριάδη Παύλο, Π. Πατρών Γερμανού.






































 Η δραστηριότητα και το μεράκι του κυρ ΠΑΥΛΟΥ δεν περιορίστηκε μόνο στον εσωτερικό δικό του ακάλυπτο χώρο, αλλά επεκτάθηκε και στο πεζοδρόμιο με τα ωραία και περιποιημένα λουλούδια που τοποθέτησε και περιποιήθηκε, προσωπικά ο ίδιος..
.Ας εξισώσουμε όλοι τον εαυτό μας με τον κ,. Παύλο Γρηγοριάδη και ας φανταστούμε όλη την πόλη μας παρόμοια. Πόσο όμορφα θα ήταν στ' αλήθεια και πόσο η ζωή καλύτερη για όλους μας!!!
Όταν υπάρχει ΘΕΛΗΣΗ και ΜΕΡΑΚΙ, ο κόπος και η ηλικία παραμερίζονται.
Αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στο νοικοκύρη, ακούραστο και μερακλή μπάρμπα ΠΑΥΛΟ και ας γίνουμε όλοι μας ΜΙΜΗΤΕΣ του!!.

                                                           ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Φώτο Νο 3. Το 2ο βραβείο, απονέμεται στην κυρία, Ησαΐα Νικολαϊδου, Αγίου Στεφάνου.






















Με πόση χαρά και ευτυχίαατενίζειτο ρφακό της Επιτροής Ετους Περιβάλλοντος, του Δήμου μας, η κυρία, ΗΣΑΪΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, ζωγρφαρφισμένη στο πρφόσωπό της και μπρφοστά σρτο σπίτι της.
Πόσες από σας,ρφίλες αναγνώστρφιες, δρφ θα θέλατε να βρφίσκεσθε σ΄ αυτή τη θέση;;;
Εμπρφός ποιπόν, το 1988 ανατέλη σε λίγο, Ο Δήμος μας θα χαρεί να είστε εδείς στη θέση της κυρφίας, Νικολαϊδου Ησαϊας.

ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ.
 Φώτο Νο 4,5 και 6. Το τρίτο βραβείο, μοιρφάστηκαν τρείς ισάξιες συμπολίτισσες μας.

       



























*- Το μεράκι  χρόνια δεν  κοιτά. Την  κυρία, ΕΥΑ ΣΑΛΙΑΓΚΑΤΣΗ, δεν την κουράζει η δουλειά, αντίθετα  την ευχαριστεί η απόλαυση του αποτελέσματος της δουλειάς της και μάλιστα όταν αυτή έχει να κάνει με λουλούδια. Λουλούδι στο λουλούδι ας είναι και.. λίγο, μαραμένο, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας!!

 *- Ήρθατε λίγο αργά, είπε στην επιτροπή, η κυρία, ΣΟΦΙΑ ΚΑΠΝΟΠΟΥΛΟΥ, δείχνοντας τον θαυμάσιο κήπο της. Αλλά, ποτέ δεν είναι αργά κ, ΣΟΦΙΑ, όταν στέκεσαι στα πόδια σου ΓΕΡΑ, ενώ όλα τριγύρω σου πεθαίνουν. Πιστεύουμε να συμφωνείτε κυρία, Σοφία!!!

* - Χαμογελαστή και περήφανη η κυρία, ΣΟΦΙΑ ΚΡΥΤΣΑΝΗ, μπροστά στο δημιούργημα της και στο φακό της επιτροπής, δείχνει να δηλώνει "Αμμές δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες”, Το 1988 θα το δείξει η κ, Σοφία...
Στο επόμενο φύλλο μας, θα δημοσιεύσουμε τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν για το καλύτερο μπαλκόνι.
Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε, τις φώτο μας, έγχρωμες για να φανεί το μεγαλείο του δημιουργήματος και δημιουργών  τους, όμως!!!
(Σημερινή (8-12-2010) σημείωση σύνταξης).
“Η σημερινή πληρότητα των εγκαταστάσεων, του εκδότη μας, με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, μας επιτρέπουν την έγχρωμη δημοσίευση των φώτων μας του 1987”.
Ο γράφων και η εφημερίδα μας, συγχαίρουν όλες και όλους που είχαν την αγάπη, το θάρρος και την πεποίθηση να πάρουν μέρος στην Α' αυτή πρωτοπορία της Δημοτικής μας αρχής.
Σημειώσεις- Προσθέσεις-Συμπληρώσεις, σύνταξης.
Το αναφερόμενο δημοσίευμά μας, “Φωτοεπισημάνσεις”, δημοσιεύτηκε στην εφημερία “ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ” 1-12-1987, του τότε εκδότη, Βαγγέλη Μανώλα, από τον σημερινό γράφοντα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στον ΕΟΡΔΑΪΚΟ ΠΑΛΜΟ, στο φύλλο 1248 / 08 Δεκεμβρίου 2010, σελίδα 27, ημέρα Τετάρτη.
Νο 50 / 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου