Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Φωτοεπισημάνσεις Νο 1 / 10-3-2010.

Φ Ω Τ Ο Ε Π Ι Σ Η Μ Α Ν Σ Ε Ι Σ
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ = 1000 ΛΕΞΕΙΣ
Από το Γιώργο Ι. Καζαντζή


Φωτογραφία Νο 1.
Κεντρική Πλατεία.
“ Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και  ο… όνος”, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, όταν θέλει να επισημάνει τη συνέχιση κάποιας ατέλεια, η, υποβάθμισης, η κάποιας κακόγουστης ενέργειας, για ένα σημαντικό πράγμα, όπως, λ.χ. η προτομή του αείμνηστου Ποντίου αγωνιστή, Υψηλάντη Αλέξανδρου, δημιουργό και  πρωταγωνιστή της Φιλικής Εταιρίας, στον απελευθερωτικό αγώνα του Έθνους μας.
Ναι, ήταν στραβό το κλίμα, όταν επανατοποθετήθηκε στη νέα και ..“μοντέρνα”, σημερινή μας πλατεία με την πρόσοψή του προς δυσμάς, όταν  το όλο σκηνικό της τέλεσης των Εθνικών επετείων μας βρίσκεται προς βορά, δημιουργώντας έτσι και πρόβλημα στην κατάθεση των στεφανιών, με το ακαλαίσθητο και τεράστιο παρτέρι που σχεδόν εφάπτεται της προτομής του τιμώμενου και που χρησιμοποιείται κατά βούληση στιγμιαίας  προβολής των αρχόντων μας την πρωτοχρονιά, ενώ θα μπορούσε να τοποθετηθεί λίγη πρασινάδα ή και λίγα λουλούδια  που είναι απειροελάχιστα στη μεγάλη προσφορά του, έτσι, αν όχι τίποτε άλλο, να τον ξεγελάμε, τουλάχιστον, αλλά και να ικανοποιούμε το συναίσθημα, όχι μόνο των Ποντίων, αλλά ολόκληρου Έθνους…
 Και σα να μη έφταναν όλα αυτά, η δημοτική μας αρχή του έκλεισε και την πρόσοψη με το τεράστιο και απαράδεκτο μηχανισμό για την έκδοση εισιτηρίων των αστικών, λέτε και χάθηκε από την πόλη κάποιο άλλο μέρος για την εξυπηρέτηση των λεωφορειούχων.
Είμαστε βέβαιοι, πως και οι καλοί μας φίλοι των αστικών, δεν το είδαν με καλό μάτι, αλλά…άλλος κελεύει.
Ντροπή, ντροπή για τους άρχοντες, αλλά, γιατί όχι και για όλους μας και για ακόμα περισσότερο για αυτούς που το έστησαν για να τιμήσουν τον πρωτεργάτη του μεγάλου αγώνα και δεν αντέδρασαν με τον υποβιβασμό της όποιας Δημοτικής αρχής.


Φωτογραφία Νο 2 .
Πεζόδρομος Π. Μελά (δίπλα στο GOODYS)


Φωτογραφία Νο 3,.


























































.Φωτογραφία Νο 4.
Πεζοδρόμιο δρόμου, Ανανία Νικολαϊδη (πρώην Γυμναστηρίου).
















Η λέξη “π ε ζ ο δ ρ ό μ ι ο” είναι άγνωστη στους κατοίκους που κινδυνεύουν αυτοί και τα παιδιά τους καθημερινά. Το ίδιο φαινόμενο ισχύει και στον εξ ίσου μεγάλης κυκλοφορίας δρόμο , Λεωφόρος Κ. Καραμανλή, (τέως Διοικητηρίου), από το σημείο του 2ου Δημοτικού Σχολείου και προς Αρδασσα, σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και τα πεζοδρόμια σε δρόμους του κέντρου, όπως, Κομνηνών, Τραπεζούντας, Ιωάννη Χρηστίδη, Ίμερας, Γ. Παυλίδη- Κ. Αδαμοπούλου, από τη διασταύρωση Χαλδείας και πάνω, Δήμητρας και πολλών άλλων
Φωτογραφία Νο 5
Λέμε, αν, αν η καλή μας δημοτική αρχή διέθετε τα χρήματα της εφημερίδας που εκδίδει, με το λουστραλιζέ χαρτί και το πλαστικό περίβλημα (Φώτο Νο 5), που πετιόνται κατά σορούς στις εισόδους των σπιτιών μας, το Δεκέμβριο και το περιεχόμενό της αναφέρετε  στιες εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου και τα καρναβάλια (Μάρτιο-Απρίλιο) και που τα διαβάσαμε χιλιάδες φορές στον τοπικό μας και μη τύπο, πιστεύουμε, πως ένα μεγάλο μέρος των πεζοδρομίων θα είχε ολοκληρωθεί. Όσο για την παρουσία και τη σκοπιμότητα έκδοσής της, πιστεύουμε, ότι, όχι μόνο δεν ωφελεί τη δημοτική αρχή, αλλά, τη βλάπτει, δεδομένου ότι, τα όποια έργα της είναι οφθαλμοφανή και δεν χρειάζονται πανάκριβες εκδόσεις για να γίνουν ορατά και πιστευτά από τους δημότες μας….











Φωτογραφία Νο 6.
Δρόμος 25ης Μαρτίου (δίπλα στο ζαχαροπλαστείο Κεραμάρη).


 Εδώ και αρκετά χρόνια, ο περιφραγμένος με λαμαρίνες χώρος, αποτελούσε ένα βρομερό σκουπιδότοπο που ανάγκασε μερικούς ιδιοκτήτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να νοικιάσουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν υγιείς .
Χάρις στον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ., Αλεξανδρίδη Πέτρο και τον εξοπλισμό του Δήμου, καθαρίστηκε  και έτσι οι γείτονες και οι διαβάτες μπορούν να κυκλοφορούν άνετα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ, στο φύλλο 3586 / 9 Μαρτίου 2010, σελίδα 12, ημέρα  Τρίτη.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στον ΕΟΡΔΑΪΚΟ ΠΑΛΜΟ, στο φύλλο 1209 / 10 Μαρτίου 2010, σελίδα 32, ημέρα Τετάρτη. 
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου