Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Φ Ω Τ Ο Ε Π Ι Σ Η Μ Α Ν Σ Ε Ι Σ Νο 2 / 24-3-2010 ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Φ Ω Τ Ο Ε Π Ι Σ Η Μ Α Ν Σ Ε ΙΣ
Μία φωτογραφία = 1000 λέξεις
Από το Γιώργο Ι. Καζαντζή

Φωτογραφία Νο 1.
Κεντρική Πλατεία.
Την παραπάνω φωτογραφία τη δημοσιεύσαμε, στις φωτοεπισημάνσεις μας της 9η και 10η Μαρτίου 2010, στις εφημερίδες, ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ και ΠΑΛΜΟ,  αντίστοιχα -με το ανάλογο σχόλιο μας. 
Στις 13 Μαρτίου το πρωί, μας τηλεφωνεί ο τέως  Πρόεδρος των αστικών λεωφορείων κ. Λαζαρίδης, πως η Διοίκηση των αστικών αποφάσισε την αποξήλωση του μηχανήματος, από το συγκεκριμένο σημείο που τους υπέδειξε η Δημοτική μας αρχή και είδη την έχουν αποξήλωση. 
Φαίνεται, φίλες και φίλοι, πως το ένστικτο της ευαισθησίας του απλού πολίτη εγείρεται ποιο εύκολα και αποτελεσματικά από αυτό των αδιάφορων αρχόντων που μόνο ψηφοθηρικά ερεθίζεται, ενεργεί και πράττει..
Θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση των αστικών λεωφορείων , που μόλις συνειδητοποίησε την απρέπεια της πράξης που την υπέδειξαν, έσπευσαν μόνοι τους να την διορθώσουν. Μπράβο σας παιδιά και πάλι μπράβο σας, γι’ αυτό και τα αστικά Πτολεμαϊδος κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις για την άψογη και αποτελεσματική λειτουργία τους, για το καλό των συμπολιτών της περιοχής μας και των ιδίων.

Φωτογραφία Νο 2.
Κεντρική πλατεία  Ο χώρος της προτομής του Αλέξανδρου Υψηλάντη όπως είναι σήμερα.
΄Οτι απέμεινε από τη φώτο Νο 1.

Όμως, αγαπητοί φίλοι των αστικών,  για την ολοκλήρωσή του, πιστεύουμε, πως, το μικρό παράσιτο του κιβώτιο, θα πρέπει να μετακινηθεί δεξιά κατά 1-2 μέτρα στο πίσω σπασμένο και αχρησιμοποίητο πεζούλι. Αυτό δεν μειώνει το αξιόλογο της πράξης σας για ανθρώπους που πρωτοστάτησαν για την δική μας ελευθερία. 
 Ίσως, λέμε  ίσως  η δική σας πράξει ευαισθητοποιήσει κάποιον αναρμόδιο-αρμόδιο του Δήμου μας και ρίξει λίγο χορταράκι ή και κανένα λουλουδάκι για να εξιλεωθεί, κάπως, για την απρέπεια και μείωση της προσωπικότητας του πρωτεργάτη της ελευθερίας μας!

Φωτογραφία Νο 3.
Βόρεια είσοδος του παλιού πάρκου (απέναντι από την ALPHA BANK). “SOS”.
Βόρεια είσοδος παλιού πάρκου-alpha bank- Βασ. Σοφίας.

Το πελώριο αυτό, γερασμένο, δέντρο της φώτο μας, αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τεράστιες υλικές ζημίες σε αυτοκίνητα περνούν, η, είναι παράνομα σταθμευμένα (Φώτο Νο 3) και στο κατάστημα της "ALPHA BANK".
Η κλίση και το τεράστιο βάρος του, σε συνδυασμό με το σαθρό υπέδαφος που δημιούργησαν οι συνεχείς ωφέλιμες βροχές και οι χιονοπτώσεις, το κατέστησαν ετοιμόρροπο.
Η άμεσα που κινδυνεύει είναι η Τράπεζα "ALPHA BANK", τα κλωνάρια του δέντρου κοντεύουν να καλύψουν τα τζάμια της πρόσοψής της και μας εκπλήσσει το γεγονός, πως, δεν το  αντιλήφθηκε ακόμα για να αποταθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Δημοτικής αρχής για να ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα και να προλάβει το όποιο κακό μπορεί να συμβεί από την πτώση του. “Το θεραπεύειν  χαλεπότερον εστί του προλαμβάνειν”, έλεγαν οι πρόγονοί μας.  
Ας το προσέξουν και οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ, γιατί η μπόρα θα πάρει και αυτούς με απρόβλεπτες συνέπειες και ευθύνες που μπορούν να προκληθούν από το δίκτυό της.
Εμείς κτηπάμε το καμπανάκι του συναγερμού με ένα ηχηρό “SOS” και αλίμονο σ’ αυτόν που δε θα θελήσει να τον ακούσει. 
Φωτογραφίες Νο 4 και 5.
Δρόμος 25ης Μαρτίου και όχι μόνο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις δύο περιπτώσεις των φωτογραφιών μας, γιατί το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αυτό γιατί δεν βλέπουμε, εδώ και χρόνια, καμιά προσπάθεια της Δημοτικής μας αρχής να το βελτιώσει, αν όχι και να το μηδενίσει και επειδή ο φωτισμός και γενικότερα ο ηλεκτρισμός θεωρείται ένα από τα βασικότερα στοιχεία του πολιτισμού, με δύο όμως, εκ διαμέτρου αντίθετες όψεις, τη ζωή, όταν η χρήση του είναι ασφαλής και ο θάνατος, όταν η χρήση του είναι επισφαλής, όπως στην περίπτωση της φώτο μας, όπου, ο θάνατος παραμονεύει κάτω από το πρόχειρο πλαστικό υπόστρωμα που η δική μας  εφευρετικότητα επινόησε.
Πεζοδρόμια 25ης Μαρτίου, απέναντι από GOOYS

Μη περιμένουμε το κακό για να συμμορφωθούμε, γιατί θα είναι πολύ αργά για όλους μας και πολύ περισσότερο για τους υπεύθυνους του Δήμου και ιδιαίτερα της ΔΕΗ, που ανέχονται μια τέτοια δημόσια επικίνδυνη κατάσταση…
 Το φώτο σχόλιό μας αυτό, το αφιερώνουμε και στον καλό μας φίλο των σχολίων, ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, του Πτολεμαίου της 
  10ης Μαρτίου 2010, με αφορμή τη φωτογραφία μας, της 9ης Μαρτίου 2010, με παρόμοιο περιεχόμενο.

Φωτογραφία Νο 6.
Δρόμος Σοφούλη και όχι μόνο.
Πεζοδρόμιο οδού ΣΟΦΟΥΛΗ- απέναντι από καλό Σαμαρείτη

Και το φαινόμενο αυτό καλά κρατεί στην πόλη μας, ένα, ένα, τα δέντρα εξαφανίζονται από τους δρόμους της πόλης, άλλα από σταθμευμένα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια, άλλα στους πεζόδρομους και ένας σημαντικός αριθμός από αφυδάτωση, γιατί οι ..καλοί μας φίλοι, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν, το νεράκι του Θεού, από το … μπουκαλάκι των οξέων.
Πολλές φορές δώσαμε στοιχεία στους αρμόδιους του Δήμου, για κάποια προειδοποιητική αυστηρή παρέμβαση, όμως, χωρίς αποτέλεσμα. 
Πολλές φορές πήραμε τη διαβεβαίωση των αρμοδίων του Δήμου για την συμπλήρωση των …κενών (τάφων τους) με νέα και όχι μόνο, κατά την διάρκεια της κατάλληλης χρονικής περιόδου, αλλά, η περίοδος αυτή δεν έρχεται …ποτέ  γι’ αυτούς…
Εμείς δε θα πάψουμε, όσο ο καλός μας Θεούλης μας δίνει υγεία και δύναμη, να επισημάνουμε τις όποιες ελλείψεις και παραλείψεις παρατηρούμε, αδιαφορώντας για το ποιος είναι ο “αρμόδιος” και που ανήκει, άλλωστε ,το μακρύ παρελθόν μας, είναι γνωστό σε... πολλούς…

 Σημειώσεις-Συμπληρώσεις-Διορθώσεις , σύνταξης.
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, φίλες- φίλοι και όχι μόνο, σας ενημερώνουμε, πως, τα κάθε μορφής δημοσιεύματά μας θα τα βρίσκετε καθημερινά στο διαδίκτυο με τον κωδικό: Giorgoskaza.blogspot.com,

ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ, στο φύλλο 3593/18 Μαρτίου 2010, σελίδα 12, ημέρα Πέμπτη.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στον ΕΟΡΔΑΪΚΟ ΠΑΛΜΟ στο φύλλο 1211/24 Μαρτίου 2010, σελίδα 20, ημέρα Τετάρτη.
Νο 2 / 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου